www.ascogratings.ro este denumirea comercială a ASCO INDUSTRIAL GRATINGS S.R.L. persoană juridică de naționalitate română, având sediul în Calea Calarasilor nr. 161, et. 3, cam. 32, Sector 3, Bucuresti, CUI RO34485792, Nr. inregistrare J40/5613/2015, denumita in continuare ‘compania’.

Navigarea pe site-ul www.ascogratings.ro.ro reprezintă acceptul dvs. cu termenii și condițiile de mai jos. Pe parcursul navigarii in site acordul vi se va cere si in mod explicit. Va rugam sa cititi atent toate informatiile de mai jos.

 

 1. Informații personale

Sunteți de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va incepe imediat dupa îndeplinirea tuturor formalităților de înregistrare cerute.

Informațiile furnizate trebuie să fie corecte. Optând pentru înregistrare, vă obligați să ne furnizați corect numele, adresa și alte informații utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informații va puteti autentifica in site si puteti modifica informatiile din profil, inclusiv le puteti sterge sau puteti solicita stergerea completa a contului.

Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale sunteți responsabil pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. SOCIETATEA nu poate fi făcută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale.

 1. Securitatea datelor personale

Datele dumneavoastră personale vor putea fi utilizate de catre noi pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre actțiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc.

Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricaror verificări justificate în baza legii.

Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. SOCIETATEA se angajează în fata clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau companii și să le utilizeze strict pentru uzul relației de afaceri dintre client și noi.

Acest site folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în controlul nostru.

SOCIETATEA se obligă să respecte drepturile dumneavoastră conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastră trimisă la adresa office@ascogratings.ro, se obligă: să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conformă dispozițiilor Legii nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date; să înceteze prelucrarea datelor dumneavoastră personale.

SOCIETATEA certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum a Ordonanței nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numară (enumerarea neavând un caracter limitativ):

 1. dreptul de a solicita ca SOCIETATEA să vă confirme dacă prelucrează sau nu datele dumneavoastră personale, în mod gratuit pentru o solicitare pe an;
 2. dreptul de a solicita ca SOCIETATEA să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul a solicita ca SOCIETATEA să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;

d.In cazul plăților online, plata serviciilor de pe acest website este efectuată prin intermediul soluțiilor de plată online oferite de MOBILPAY (S.C. NETOPIA S.R.L.)

Informațiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirării etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele www.ascogratings.ro.

În cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastră, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o banca certificată în sistemul 3D Secure, autorizarea tranzacției se face doar dupa autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parola secretă știuta numai de dumneavoastră, similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM.

 1. DREPTURI DE AUTOR

Întregul conținut al site-ului www.ascogratings.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe și alte date – este proprietatea noastra și a furnizorilor nostri și sunt apărate de legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul nostrum scris a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

 1. Accesul la site

SOCIETATEA garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a descarcă sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta maniera, în scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei fără acordul scris prealabil al acesteia.

 1. Descrierea serviciilor / produselor

Pe site-ul www.ascogratings.ro produsele sunt descrise in intregime in paginile dedicate lor. Toate descrierile sunt corecte iar imaginile sunt reprezentative prin faptul ca produsele sunt fotografiate in studio-uri foto de specialitate.

 1. Pret

Preturile prezentate sunt afisate in LEI si au TVA inclus.

Pretul prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul efectuarii operatiunii, la care se mai adauga costurile de livrare, daca este cazul.

 1. Plata serviciilor

Plata serviciilor conform acestor Termeni și Condiții se poate efectua prin urmatoarele proceduri:
-prin transfer bancar, situatie in care va vom emite o facture care trebuie achitata in termenul mentionat.
-ramburs la curier, situatie in care veti achita curierului contravaloarea comenzii.
-plata cu cardul, prin integratorul de plati Mobil Pay (S.C. NETOPIA S.R.L.), cu care avem contract, urmand termenii si conditiile lor: https://www.mobilpay.ro/public/termeni-si-conditii/

 1. Litigii

Orice litigiu apărut in legătură cu utilizarea acestui serviciu va fi rezolvat pe cale amiabilă.

În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instantelor de judecată române.

Fiind de acord cu aceste Termene și Condiții, clientul își asumă în totalitate aceste riscuri.

 1. Copierea ilegala a informatiilor

Informațiile publicate pe www.ascogratings.ro aparțin de SOCIETATE sau de partenerii sai, prin urmare, aceste informații nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metodă fara acordul scris exprimat în prealabil, de către reprezentantul legal al nostru. Nerespectarea acestor condiții se pedepsește conform legii în vigoare. Orice încalcare a drepturilor de autor poate fi sesizată pe adresele de mail: office@ascogratings.ro

 1. Garanția Produselor

Potrivit art. 4 – pct. 1 lit. e din OUG 34/2014 și art. 5-14 din Legea nr. 449/2003 toate bunurile comercializate de către www.ascogratings.ro beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorului.

 1. Dreptul de retragere

Conform OUG 34/2014, pentru produsele achiziționate la distanță, consumatorul are dreptul de retragere din contract, în termen de 14 zile calendaristice fara a preciza motivele.

Consumatorul beneficiază de o perioada de 14 zile calendaristice pentru a se retrage dintr-un contract la distanță sau dintr-un contract în afara spațiilor comerciale, fără a fi nevoit sa justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri, excepție făcând costul de expediere al produsului returnat.

 1. Perioada de retragere

Perioada de retragere menționată expiră in termen de 14 zile calendaristice de la:

* data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii;

* ziua în care consumatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizica a produselor, în cazul contractelor de vanzare, sau:

* în cazul în care consumatorul comandă printr-o singura comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decat transportatorul și care este indicată de consumator, intra în posesia fizică a ultimului produs;

* în cazul livrarii unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decât transportatorul și care este indicată de consumator, intra în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese;

* în cazul contractelor pentru livrarea periodică de produse pe o perioada de timp determinată, ziua în care consumatorul sau o parte terță, alta decat transportatorul și care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a primului produs;

Consumatorul returnează produsele sau le înmănează către SOCIETATE sau unei persoane autorizate sa recepționeze produsele, fără întărziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi de consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în maximum 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data informării noastre de către Consumator asupra deciziei sale de retragere din contract.

SOCIETATEA va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la primirea produsului vândut sau până la primirea unei dovezi conform căreia acesta a fost expediat, în cazul în care SOCIETATEA nu s-a oferit să recupereze el însuși produsul (se va lua data cea mai recentă).

Returnarea contravalorii produsului, poate fi amânată în cazul în care SOCIETATEA nu a primit produsul returnat și nici o dovada ca acesta a fost expediat (oricare dintre cele doua variante intervine prima) și în maxim 14 zile calendaristice din momentul notificării  cu privire la decizia dumneavoastră de a va retrage din contract.

Consumatorul este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționșrii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie să fie descurajantă pentru consumator în a-și exercita dreptul de retragere. Indiferent de situație, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor în cazul în care profesionistul a omis să îl informeze cu privire la dreptul de retragere.
Profesionistul trebuie să poată face dovada diminuarii valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si funcționării produselor.

Procedura de returnare și pasii de urmat atunci cand doriți returnarea unui produs :

Pentru a vă exercita dreptul de retragere puteți completa modelul de formular de retur acesta nu este însă oblgatoriu

Așteaptă aprobarea cererii de catre unul din reprezentanții nostri

Împachetează ambalajul original al producătorului într-o alta cutie astfel încât acesta sa nu fie deteriorat pe parcursul transportului.

Taxele de expediere vor fi suportate integral de către Cumpărator, SOCIETATEA nu poate fi făcută raspunzatoare pentru deteriorarea sau pierderea coletului.

Pentru comenzile achitate printr-un cont bancar, returnarea contravalorii produsului este posibilă doar în același cont din care s-a efectuat plata.

Excepții de la dreptul de retragere:

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:

Contractele de prestări de servicii, dupa prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumpărătorului și după ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

Furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

Furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;

Furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

Furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

Furnizarea de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

Furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii Contractului, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 (treizeci) de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care Vanzatorul nu le poate controla;

Contractele in cazul carora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere.

Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul presteaza alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizeaza alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de întretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;

Furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;

Furnizarea de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat

Aceste limitari se aplica in conformitate cu OUG 34/2014 art. 16 (detalii aici)

 

Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita pe adresa de email: office@ascogratings.ro
Email-urile trimise pe adresa office@ascogratings.ro vor primi raspuns in decurs de 48 ore.

 1. Politia Cookies
  www. ascogratings.ro foloseste diverse tehnologii (module de tip cookie) pentru a colecta, stoca si prelucra informatii atunci cand accesati acest site. Cookie (“browser cookie” sau “HTTP cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tableta etc.) si este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome).”Cookie”-urile nu contin programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Cookie-urile nu solicita informatii cu caracter personal si nu identifica personal utilizatorii de internet. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ce Cookie-uri foloseste site-ul www. ascogratings.ro?

Site-ul www.ascogratings.rofoloseste doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cookie-urile fixe sunt fisiere ce raman pe terminalul utilizatorului pana ce sunt sterse manual de catre utilizator sau expira perioada setata in parametri.

Cookie-urile per sesiune sunt fisiere temporare ce raman pe terminalul utilizatorului pana ce expira sesiunea sau este inchis browserul.

Cookie-urile de performanta

Aceste tip de Cookie nu colecteaza date despre dvs. el este folosit pentru a colecta informatii despre modul de utilizare al site-ului , paginile cel mai frecvent utilizate, etc.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic.

Cookie-uri pentru geotargeting
Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui site web sa recunoasca un browser.

Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site, pastrarea unui user logat etc.)